her sayımızda türkülerde adı geçen bir yiyeceği ve bu yiyeceğin yada yemeğin kültürünü sizlere aktarıyoruz.

Neyse, biz gelelim türküye konu olan paçaya; çorbası, haşlaması,söğüşü,tiridi, yapılan bu yemek  büyük ve küçük baş hayvanların hem  ayağından (diz altından) hem de başından (kelleden) yapılır,  oldukça da zahmetlidir. İyice yıkanıp temizlendikten sonra ucu kor kızgın demirle dağlanarak veya ocakta, tandırda, ateş üstünde ütülerek kıllarından arındırılır, topuğundaki kıl torbası dikkatlice çıkarılır. Sonrası malum arzuya göre pişirilir tabi ki burada yemek tarifi vermeyeceğim ama sarımsaklı sirkeli, limonlu kimi yerde yoğurtlu terbiyesi de çok ayrı bir lezzet katar, layıkıyla yapıldığında lezzetinin yanında tam anlamıyla şifa kaynağıdır.

PAYLAŞ
İLGİLİ YAZILAR
horozumu kaçırdılar
Çiğ köfte

Yanıt Ver

*