Benim bulabildiğim üç versiyonu var bu türkünün. İkisi Urfa, biri Maraş yöresine ait ancak güneydoğunun çiğ köfte yapılan her memleketinde severek söyleniyor.

İşte tadına, adına türkü yakılan Şanlıurfa’yla markalaşmasına rağmen Güneydoğu’nun birçok ilinde küçük nüanslarla çeşit çeşit yapılan ve son yıllarda Türkiye’nin her şehrinde köşebaşı dükkânlarda, marketlerde hatta Avrupa’nın birçok şehrinde satılan, ister atıştırmalık, ister doyumluk bir lezzet haline gelmeyi başarmış bir yiyecek. Çiğ köftenin doğuşu anlatılana göre;” M.Ö. 4000’li yıllarda Fırat ve Dicle nehirleri arasında yerleşik dönemin güçlü ve zalim Kralı Nemrut’un ülkesi Komagene’ye ve o dönemde yaşayan Hz. İbrahim’e dayanıyor.

devamı türkünün dergisi Türkü Life da

PAYLAŞ
İLGİLİ YAZILAR
horozumu kaçırdılar
Tadı damağımda türküler

Yanıt Ver

*